Nieuws

Klassieke Zweedse kleuren voor Husqvarna’s

Husqvarna brengt een ‘heritage’ reeks motorcrossers en enduromotoren uit. Het klassieke schuilt hem alleen in de wit-geel-blauwe kleurstelling want verder zijn de motoren hypermodern.

Als we bijna veertig jaar in de tijd terug gaan, weten we direct waar Husqvarna de mosterd vandaan haalt voor de heritage-modellen. Zoek maar eens op Husqvarna 510TE en je weet het zelf ook. De witte basiskleur en de geel/blauwe-striping kloppen als een zwerende vinger, alleen heeft het 1983-model gouden velgen en de 2023-Huskies zwarte Excel-velgen.

De nieuwkomers ogen niet alleen goed, maar eren tegelijk Husqvarna’s terreinsportverleden. De Zweden veroverden in totaal vijftien wereldtitels in de motorcross. In 1960 was Bill Nillson als eerste succesvol voor Husqvarna.

Husqvarna levert de 2023-cross- en enduromodellen zowel in twee- als in viertakt. In de motorcross gaat het om: TC125, TC250, FC250, FC350, FC450, TX300 en FX350. Bij de enduro’s gaat het om de: TE300, TE250, TE150, FE501, FE450, FE350 en FE250.

Naast alle kleurenpracht heeft Husqvarna de motoren ook technisch aangepakt. De crossers krijgen onder meer nieuw polyester bodywork dat meer bewegingsvrijheid oplevert, een WP XACT Ø 48 mm voorvork en achterdemper, een aangepast frame en achterbrug, een gewijzigde quickshifter op de viertaktmodellen en nieuwe elektronica.

Echte fans kopen ook direct de bijpassende wit-geel-blauwe valhelm en shirt. De heritage-modellen zijn per direct beschikbaar. Husqvarna heeft nog geen prijzen vrijgegeven, daarvoor moet je toch echt even aankloppen bij de lokale dealer.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws