Nieuws

Kawasaki Z H2: Hypernaked met 200 pk

We zijn wat afgeteased en geplaagd de afgelopen maanden en hebben er lang op moeten wachten, maar tijdens de Tokyo Motor Show heeft Kawasaki haar hagelnieuwe hypernaked eindelijk officieel onthuld. Een motor die volgens Kawasaki een nieuw tijdperk inluidt.

En eerlijk is eerlijk, een naked bike met een überbrute 200 pk mag je met recht een unicum noemen. Welkom Z H2! Met de toevoeging van de ‘Z’ is ook meteen duidelijk in welke conceptuele hoek je ‘m kunt vinden: lekker agressief, allesbehalve uniform vormgegeven met in het vooronder de 998cc supercharged vier-in-lijn van het H2-platform.

De vraag was nog wel even of Kawasaki het blok wat zou temmen voor het tussen de framebuizen van haar nieuwe naked werd gelepeld, die vraag kan nu met een volmondige ‘nee’ worden beantwoord. Vermogen en koppel komen exact overeen met die van de H2 SX, namelijk 200 pk en 137 newtonmeter koppel, wat ‘m – een paar uur lang – veruit de sterkste niet-gelimiteerde serieproductie naked bike ter wereld maakte. Serieuze cijfers, toch mikt nieuwe Z H2 niet enkel op een zeer select groepje uiterst ervaren rijders.

Zo heeft Kawaski voor een iets kortere eindoverbrenging, langere uitlaatbochten een en grote collectorbox zonder aparte schotverdeling gekozen. Ook is de kleptiming geoptimaliseerd voor een soepele acceleratie bij lage en middelhoge toerentallen. Daarnaast zit er een compleet arsenaal aan moderne hulpsystemen op. Alles samen maakt ‘m volgens Kawasaki geschikt voor een veel breder publiek. Aan boord zijn onder meer verschillende rijmodi, hellingshoekafhankelijk ABS en tractiecontrole, evenals wheeliecontrole.

Eveneens standaard: een up/down quickshifter, cruise control, led-verlichting en een modern TFT-dashboard met bluetooth connectiviteit, waarmee je met je smartphone een ware bibliotheek aan praktische en interessante informatie kunt oproepen. Net als bij de overige H2-modellen vormt een stalen vakwerkframe de basis van het rijwielgedeelte. Aan de voorzijde houdt een Showa BPF upside-down voorvork de boel in het gareel, die net als de achterschokdemper volledig instelbaar is. En ook fijn, in het voorwiel vind je een setje Brembo-M4-remklauwen, geen overbodige luxe met zo’n overdaad aan power achter de rechterpols.

De nieuwe Z H2, verkrijgbaar in de kleuren zwart met grijs frame, zwart met rood frame en zwart/grijs met groen frame, staat vanaf medio februari 2020 bij de dealer. De prijs wordt in een later stadium bekend gemaakt. Info: www.kawasaki.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.