Nieuws

Kawasaki stapt uit MotoGP

Het onvermijdelijke is dan toch gebeurt: gedwongen door de wereldwijde financiële crisis staakt Kawasaki in 2009 haar activiteiten in de MotoGP. Daarmee sluiten de Japanners zich aan bij Honda, dat zich terugtrekt uit de F1, en Suzuki en Subaru, die beiden stoppen met het WK Rally.
Naar verluidt spendeerde Kawasaki jaarlijks dik 33 miljoen euro aan het GP-circus, maar doordat de verkopen van straatmotoren in het huidige financiële klimaat flink zijn gedaald, draaien de Japanners de GP-kraan komend seizoen helemaal dicht. Of Kawasaki nog terugkeert in de GP-racerij blijft volgens een zegsman van de fabriek door het onzekere economische klimaat ongewis.
De beslissing van Kawasaki om de GP-activiteiten te staken, kon wel eens verstrekkende gevolgen hebben voor de twee rijders van het team, John Hopkins en Marco Melandri. Beide coureurs zitten nu vlak voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen zonder team. Alhoewel er nog geen toezeggingen zijn gedaan, is het een mogelijkheid dat beide coureurs worden opgenomen in een team van Jorge ‘Aspar’ Martinez, de oud-coureur die volgens de geruchten met Kawasaki in onderhandeling is om voor 2009 een soort semi-fabrieksteam op te zetten.
Ook GP-organisator Dorna is er alles aan gelegen om tenminste nog één extra machine op de grid te krijgen, aangezien er door het vertrek van Kawasaki komend jaar nog maar zeventien machines op de startgrid zullen staan. En dat is er één te weinig om een klasse de WK-status te laten dragen. Word vervolgd dus.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws