Nieuws

Kawasaki breidt hypernaked-segment uit met Z H2 SE

Kawasaki’s Z H2, de vorig jaar gelanceerde 200 pk sterke hypernaked met compressor, krijgt komend modeljaar een zustermodel in de vorm van deze Z H2 SE.

Deze is motorisch identiek maar onderscheidt zich van de standaard uitvoering door lekkernijen als elektronische Skyhook-vering van Showa, net als op de eerder gepresenteerde Versys 1000 SE, en een set lichte Brembo Stylema-remklauwen.

Met de Skyhook-software, de een basissetting heeft voor elk van de vier rijmodi van de Z H2 SE (Sport, Road, Rain, Rider), past de vering zich automatisch aan veranderende wegomstandigheden aan. Je kunt het simpel gezegd zien als een denkbeeldige haak die het afgeveerde gewicht van de machine ondersteunt en er door razendsnelle aanpassingen van de demping voor zorgt dat oneffenheden in het asfalt worden opgevangen met slechts minimale verstoring in de verticale positie van de motorfiets. Ofwel: een beter contact met het wegdek, verminderde duikneiging en meer stabiliteit op de snelweg.

Daarnaast is de Z H2 SE voorzien van high-end Brembo Stylema monobloc remklauwen en een Brembo hoofdremcilinder. Vergeleken met de Brembo M4.32 klauwen op de standaard uitvoering kan er met de lichtere Stylema’s harder en met een directer gevoel worden geankerd.

De nieuwe Kawasaki Z H2 SE wordt uitsluitend in groen/zwart leverbaar en staat medio februari bij de dealer voor € 23.249,-. Dat is € 2.600,- meer dan de standaard uitvoering.

Kawasaki ZX-10R 2021: Superbike-kanon onder handen genomen

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws