Nieuws

Je wordt ouder Pappa…

Okay, vroeger was een 750 cc machine een topper. Een zware motor. Nu zit een 750 in de middenklasse. Wat daarbij erg grappig is het verschil in afmetingen dat je ziet als je twee 750 cc machines met een leeftijdsverschil van minimaal twintig jaar naast elkaar zet.

Want net als bij – hoe heten die dingen ook al weer? Oh ja: “Auto’s” hebben motorfietsen blijkbaar een enorme groeisprint door gemaakt. Een 750 cc Moto Guzzi uit het eind van de jaren zestig? Die heeft nu het formaat van een anorexe bromfiets.

Moderne motorfietsen zijn op alle gebieden onvergelijkbaar veel beter dan de toppers van toen. Maar het rangeren met een 750 cc machine van ‘vroegah’, daar kan geen moderne 750 fiets aan tippen.

Vertederend toch?

Voor mensen die niet vies zijn van een flinke dosis nostalgie is de motorbeurs die motorclub de Gasschoeve dit weekend in Hardenberg houdt, daarom misschien de reden voor een lekkere rit naar het oosten van het land.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.