Nieuws

Jaren 90 enduro omgetoverd tot scrambler

Suzuki introduceerde met haar DR 800 S BIG de zogenaamde “eendenbek” in het allroad-segment. Maar bij Unik Motorcycles uit Lissabon zochten ze een heel andere uitstraling, dus werd het bekje bij deze ombouw van de DR weggelaten.

Een zeer slecht onderhouden exemplaar van de toch al roestige Suzuki vindt zijn weg naar Unik Motorcycles. De eigenaar is de jaren 90-look zat en wil graag wat stoerders hebben. De DR wordt door Unik verlost van de weelderige bekleding, 29-liter tank en de historische eendenbek. Voor de originele tank komt een klassiek gevormde tank van een Suzuki GN in de plaats, met de nodige aanpassingen aan het plaatwerk en frame. Aan de achterzijde wordt ook het een en ander weggehaald en daarnaast worden een enduro-spatbord en ander zadel geplaatst. De einddempers van Arrow, afkomstig van een Yamaha XTZ1200, zijn door Unik eveneens passend gemaakt. Het rijwielgedeelte wordt gelaten voor wat het is, enkel de wielen zijn gepoedercoat en opnieuw gespaakt.

Omdat de kuip is weggelaten ontstaat er aan de voorkant ruimte voor een volledig nieuw ontwerp. Dit is gedaan met een Honda-koplampbehuizing en gele koplamp, Daytona-dashboard, Renthal-stuur, Brembo-rempomp en koppelingarmatuur van Domino. Ook werd de DR voorzien van een ander kleurtje. Bij Unik zijn ze groot fan van kunstenaar Vasco Costa uit Lissabon en ze vroegen hem daarom het frame en tank te voorzien van zijn kunst. En dat deed hij, alsof het met een dikke stift getekend is!

Helaas is deze omgebouwde DR niet meer te koop, de “Big Suzy” van Unik is al verkocht. We zullen het dus alleen met de foto’s moeten doen. Meer foto’s zien? Klik dan even hier!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Draadloos Q12 laden op de motor

Draadloos Q12 laden op de motor

12 juli, 2024

Het stroomdraadje is vaak de zwakke schakel als je een mobiele telefoon als navigatieapparatuur gebruikt. Peak ...

Overig nieuws