Nieuws

Italiaanse instapper en exoot

MV Agusta presenteert met de F3 Rosso en de Rush 2021-motornieuws dat extreem ver van elkaar af staat.

De sportieve F3 kent nu ook een Rosso-variant die vanzelfsprekend te herkennen is aan zijn rode kleur. De toevoeging Rosso klinkt exotisch en exclusief, maar het staat toch echt voor de instapmodellen van MV Agusta. Vurig is de driecilinder die 147 pk produceert, de Euro5-norm slecht en die over een geheel nieuw uitlaatsysteem beschikt. Om de giftige gasreactie te beteugelen heeft de motor een nieuwe ECU. Vanzelfsprekend neemt de elektronica een stap voorwaarts met een nieuwe IMU die de bochten-ABS en wheeliecontrole aanstuurt. Het 5’5” grote TFT-scherm werkt in samenspel met een mobiele telefoon als navigatiesysteem. Tot slot ontkomt ook het rijwielgedeelte niet aan fijn slijpen. Het frame van het 2021-model is stijver dan dat van zijn voorganger.

Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich de Rush. Dit is geen instapmodel, maar een exclusieve peperdure naked die slechts voor driehonderd gelukkigen is weggelegd. Het nieuwe, op straaljagers geïnspireerde kleurenschema valt direct op, maar dat geldt voor de complete knotsgekke motorfiets. Het vermogen van 205 pk voor een naked van 186 kilo is al net zo bizar. Overigens kan het nog gekker: de bijgeleverde racekit verhoogt het vermogen tot 209 pk en verlaagt het gewicht tot 184 droge kilo’s.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.