Nieuws

it roCkS!bikes CS_07 Gasoline

Afgelopen jaar vierde de Yamaha Vmax zijn dertigste verjaardag. Mooi moment om in het kader van het inmiddels wel bekende Yard Built-project een aantal bekende customizers los te laten op dit icoon. Eén daarvan was het Portugese it roCkS!bikes, onder bezielende leiding van createurs Alexandre Santos en Osvaldo Coutinho, dat eind 2015 de laatste hand legde aan deze bijzondere CS_07 Gasoline.
Handelsmerk van de in 2013 gestarte onderneming is een monocoque tank-zit-achterzijde-unit, een handgemaakt unicaat dat ook op de CS_07 niet ontbreekt. Een regelrechte blikvanger, die de Vmax een beduidend eleganter, slanker en sportiever silhouet geven. De bouwers wilden het zwarte strepen-imago van de Vmax een meer passend uiterlijk geven in de vorm van echter dragster-look, en de eerlijkheid gebied te zeggen dat ze daar, zeker in combinatie met de vette Mickey Thomson achterband (voor prijkt Dunlop-rubber), absoluut in geslaagd zijn. De eveneens met de hand geklopte onderkuip onderstreept daarbij het sportieve karakter nog eens extra. Het betreft overigens een dummy tank, de echte bevindt zich namelijk net als bij de standaard Vmax gewoon onder de (custom made leren) buddy. Al betreft het wel een opvallend rond aluminium exemplaar met it roCkS!bikes-logo op de zijkant.
Verder kreeg Gasoline een stel op maat gemaakte uitlaatbochten aangemeten, die aan weerszijden van de swingarm uitmonden in twee uiterst minieme carbon SC-Project einddempers. Details als LSL-voetsteunen, Rizoma tankdop, K&N luchtfilter en Motogadget handvatten en knipperlichten maken het plaatje compleet. Of nee, het bijna iconisch aandoende, sportieve zwart/geel/witte jasje doet dat. Plaatje!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws