Nieuws

Introductie special paint modellen Yamaha XV950R

Uniek concept Van de Kuinder Motoren
Introductie special paint modellen Yamaha XV950R
ZO UNIEK ALS JE ZELF BENT!

Begin 2013 kregen wij via internet de Yamaha Bolt in het vizier. De Yamaha XV950(R)  – zoals deze betaalbare custom in Nederland wordt genoemd – speelt in op de huidige vraag naar simpele en betaalbare motoren die ‘back to basic’ gaan. Yamaha’s unieke stijl, het duidelijk zichtbaar zijn van alle fraai afgewerkte metalen onderdelen, accentueert de pure eenvoud van de XV950R. Achter die eenvoud gaat overigens de allernieuwste technologie schuil.

Na het zien van de eerste internetbeelden is bij Roger van de Kuinder het idee ontstaan om specials van deze motor te maken. Uiteindelijk zijn er 5 specials ontworpen die uniek zijn op de Nederlandse markt. In samenwerking met het bekende helmenmerk Arai is gekozen voor 5 uitgesproken en totaal verschillende ontwerpen van tanks met bijpassende helmen. Uiteraard schitterend en volledig handmatig gespoten door een bekende specialist op dit gebied, Motopaints in Assen.

De tanks en helmen zijn inmiddels te bewonderen bij Van de Kuinder Motoren in Hilversum. Roger van de Kuinder: ‘We hebben een speciale Yamaha Heritage corner in onze showroom, met werkbank en bok waarop we de verschillende designtanks en de helmen kunnen tonen op de Yamaha XV950R. Op deze manier kunnen wij de klanten laten zien hoe ze hun motor kunnen personaliseren.’

Het showroom-model is tevens te voorzien van vele originele accessoires. Het zogenoemde ‘Bobber’-pakket is optioneel leverbaar (€ 1.647,50). De Yamaha XV950R kost € 10.399,- en de specials zijn
€ 12.399,- inclusief helm (exclusief accessoirespakket).

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.