Nieuws

Inschrijven voor speciale Tour de TT kan nog

Inschrijven voor speciale Tour de TT kan nog

Nog steeds bestaat de mogelijk om de nieuwe toeristische route Tour de TT in georganiseerd verband met de motor te rijden. De organisatie Vrienden TT Circuit Assen houdt zaterdag 24 mei een speciale toertocht voor haar Vrienden en de mensen die alsnog (gratis) Vriend worden. Na afloop van de bijzondere rit die met de motor wordt gereden, is er voor de deelnemers een barbecue.

De Tour de TT is een in maart gepresenteerde toeristische route die voert over (delen van) vroegere TT Circuits. De route van 65 kilometer is zo veel mogelijk uitgezet op wegen waarover de eerste 24 edities van de TT werden verreden. De Tour de TT is een belevingsroute, waarin twee oude circuits zijn opgenomen. Het eerste circuit is het traject dat in 1925 werd gereden, Rolde-Borger, dat via Schoonloo terug voerde naar Rolde. Het tweede circuit is de baan die in gebruik was van 1926 tot en met 1954 en over Hooghalen en Laaghalerveen voerde en al deels over het huidige TT Circuit ging. Echter vanwege de afsluiting van het huidige TT Circuit zal dat deel van het traject worden gemeden.

Start van deze speciale route voor Vrienden TT Circuit is op het TT Circuit. Vanaf 13.30 uur kunnen deelnemers zich melden in het paddockrestaurant op het TT Circuit, waar door uitbater Henk Dobben van het paddockrestaurant een consumptie wordt aangeboden. Om 14.00 uur is er een korte officiële verwelkoming, waarna de deelnemers op pad gaan. Wanneer er veel deelnemers zijn wordt vanwege de veiligheid in verschillende groepen gestart. Onderweg kan worden afgestapt om bijzondere punten te bezoeken. In De Bonte Wever in Assen bestaat de mogelijkheid een fototentoonstelling over de TT te bekijken, in Grolloo, de woonplaats van Egbert Streuer, kan het Cuby Museum (Cuby and the Blizzards) worden aangedaan en ook kunnen stops gemaakt worden bij de verschillende horecagelegenheden langs de historische TT-route.

Inschrijven voor deze speciale editie van Tour de TT kan via de website www.vriendentt.nl. De kosten voor deelname bedragen slechts 15, – euro per persoon, inclusief deelname aan de barbecue.

De Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen is opgericht in 2008 en stelt zich ten doel de belangen van de gebruikers en vrienden van het circuit te behartigen. Zij fungeert daarbij als ambassadeur voor het circuit, zij het geheel onafhankelijk van de Stichting Circuit van Drenthe, en vormt een platform c.q. spreekbuis voor de gebruikers en de talrijke aanhangers van het circuit, die als vriend of sponsor hun steun willen betuigen. De Stichting telt momenteel meer dan 6000 Vrienden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...
Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws