Nieuws

In 2022 te koop (voor veel geld)

Klaar met files, flitspalen en verkeersdrempels? De oplossing is nabij: A.L.I. Technologies brengt volgend jaar deze XTurismo vliegende motor. De actieradius is niet imposant, de prijs wel.

Een rit – pardon: vlucht – met de XTurismo duurt maximaal dertig a veertig minuten. De accu’s en de brandstofmotor zijn wel goed voor een snelheid van honderd km/uur. De 370 cm lange, 240 cm brede, 150 cm hoge en driehonderd kilo zware vliegende motorfiets heeft een laadvermogen van honderd kilo.

Zoals wel vaker is ook dit stuk elektrisch speelgoed aardig aan de prijs. Dit ‘speeltje’ gaat je € 60.000,- kosten, waardoor er mogelijk al een paar geïnteresseerden afhaken. En er zijn meer minpunten aan de XTurismo. Voorlopig mag je namelijk alleen boven privéterrein vliegen, even cruisen en patsen langs de boulevard zit er dus niet in.

Ondanks de forse nadelen weet A.L.I. Technologies zeker dat het er zo’n tweehonderd van gaat verkopen. Als het niet lukt, is er nog geen man voor het bedrijf overboord. Grote financieel gezonde bedrijven als Kawasaki en Mitsubishi staan recht achter A.L.I. Als je wilt weten hoe jouw gemotoriseerde toekomst er uit ziet, kijk dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.