Nieuws

‘Ik heb Rossi uitgenodigd mee te doen aan de Dakar in 2020’

Rallycoureur Nasser Al-Attiyah heeft Valentino Rossi uitgenodigd in 2020 mee te doen met de Dakar. Dat liet de Qatarees desgevraagd weten in een kort interview dat RTL GP met hem had. “Ik heb contact gehad met Valentino en hij zou graag een keer meedoen met de Dakar Rally”, aldus Al-Attiyah.

Dat ‘nummer 46’ van rallyrijden houdt, is overigens geen geheim. Hij is immers al jaren zeer succesvol in de Monza Rally Show. Ook was al langer bekend dat Rossi graag een keer met de Dakar Rally mee zou willen doen. Het aanbod van Al-Attiyah zet die droom nu mogelijk in een stroomversnelling. Als de coureur de vraag krijgt of Rossi mogelijk in 2020 al mee zou kunnen rijden, reageert hij namelijk instemmend. Ook het team staat volgens de Dakar-coureur al vast. “Met Toyota”, aldus Al Attiyah die voor hetzelfde automerk uitkomt. Gezien de samenwerking tussen Yamaha en Toyota geen vreemde keuze.

Of dit aanbod van Al-Attiyah inderdaad inhoudt dat Rossi komend jaar als deelnemer bij de woestijnrally te zien is, is overigens nog maar de vraag. De Italiaan staat dat jaar namelijk nog als MotoGP-coureur onder contract bij Yamaha. Voordeel voor Rossi is dat de Dakar van 2020 precies in de winterstop valt, maar of zijn teambaas er net zo welwillend tegenover staat, valt nog te bezien.

Naast Rossi is nog een bekende coureur genoemd als mogelijke deelnemer aan de Dakar 2020. Zo zou Toyota, het team van Nasser Al-Attiyah, plannen hebben klaarliggen om tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso in een rallyauto te laten plaatsnemen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws