Nieuws

‘Ik heb Rossi uitgenodigd mee te doen aan de Dakar in 2020’

Rallycoureur Nasser Al-Attiyah heeft Valentino Rossi uitgenodigd in 2020 mee te doen met de Dakar. Dat liet de Qatarees desgevraagd weten in een kort interview dat RTL GP met hem had. “Ik heb contact gehad met Valentino en hij zou graag een keer meedoen met de Dakar Rally”, aldus Al-Attiyah.

Dat ‘nummer 46’ van rallyrijden houdt, is overigens geen geheim. Hij is immers al jaren zeer succesvol in de Monza Rally Show. Ook was al langer bekend dat Rossi graag een keer met de Dakar Rally mee zou willen doen. Het aanbod van Al-Attiyah zet die droom nu mogelijk in een stroomversnelling. Als de coureur de vraag krijgt of Rossi mogelijk in 2020 al mee zou kunnen rijden, reageert hij namelijk instemmend. Ook het team staat volgens de Dakar-coureur al vast. “Met Toyota”, aldus Al Attiyah die voor hetzelfde automerk uitkomt. Gezien de samenwerking tussen Yamaha en Toyota geen vreemde keuze.

Of dit aanbod van Al-Attiyah inderdaad inhoudt dat Rossi komend jaar als deelnemer bij de woestijnrally te zien is, is overigens nog maar de vraag. De Italiaan staat dat jaar namelijk nog als MotoGP-coureur onder contract bij Yamaha. Voordeel voor Rossi is dat de Dakar van 2020 precies in de winterstop valt, maar of zijn teambaas er net zo welwillend tegenover staat, valt nog te bezien.

Naast Rossi is nog een bekende coureur genoemd als mogelijke deelnemer aan de Dakar 2020. Zo zou Toyota, het team van Nasser Al-Attiyah, plannen hebben klaarliggen om tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso in een rallyauto te laten plaatsnemen.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.