Nieuws

Honda, KTM, Yamaha en Piaggio samen in stroom

Honda, KTM, Yamaha en Piaggio hebben de handen ineen geslagen bij het ontwikkelen, promoten en produceren van uitwisselbare accu’s voor elektrische voertuigen. De vier fabrikanten willen bovendien de huidige twijfels over actieradius, oplaadtijd en kosten wegnemen.

Het ‘Swappable Batteries Motorcycle Consortium’ (SBMC) richt zich op accu’s voor onder meer motoren, maar niet voor personenwagens. De massale beschikbaarheid van uitwisselbare accu’s speelt volgens het consortium een sleutelrol bij de acceptatie. De aanwezigheid van oplaadstations is net zo belangrijk. Daarom wil de SBMC in gesprek gaan met beleidsmakers om de oplaadinfrastructuur te ontwikkelen.

Volgens KTM-topman Stefan Pierer richten de vier fabrikanten zich op de ontwikkeling van 48V-accus’s met een maximale capaciteit van 11 kW. Die moeten groot genoeg zijn voor stadsverkeer, maar ook voor buiten de stadsgrenzen. Honda topman Yoshishige Nomura hoopt dat de samenwerking er voor zorgt dat motoren in de toekomst een blijvende rol spelen als nuttig transportmiddel.

Michel Colaninni van Piaggio benadrukt nog maar eens dat stadsverkeer in het DNA zit van Piaggio en dat het daarom al zijn kennis wil overdragen op de SBMC. Tot slot hoopt Takuya Kinoshita van Yamaha dat die slechts een eerste stap is. Een stap die andere partijen aanzet om zich aan te sluiten bij dit elektrische initiatief.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws