Nieuws

High fashion Vespa: 946 Christian Dior

Met de Vespa 946 ‘Christian Dior’ heeft Piaggo een nieuwe speciale editie van haar geliefde retro-scooter gepresenteerd. Een eerbetoon aan het jaar dat beide bedrijven – Piaggio en Dior – werden opgericht en gecreëerd al toonbeeld van verbondenheid.

Mocht de naam Christian Dior je niet direct een belletje doen rinkelen, dan is dat niet vreemd. De beste man, is immers geen beroemde motorrijder. Christian Dior was namelijk een Franse modeontwerper en oprichter van het naar hem vernoemde modebedrijf. Piaggio werkt van tijd tot tijd samen met bekende modeontwerpers en labels om zo haar Vespa’s zo in nieuwe en exclusieve ontwerpen te kunnen hullen. De Vespa 946 “Christian Dior” is daar het jongste voorbeeld van.

Het motief dat te zien is op de Vespa 946, “Christian Dior”, dateert uit 1967, heet “Dior Oblique” en is gemaakt door de ontwerper Marc Bohan. Eveneens een grote naam in de mode-industrie. Onder dat exclusieve voorkomen gaat vermoedelijk een ongewijzigde versie van de 125cc Vespa 946 schuil, die volgens fabrieksopgave een topsnelheid heeft van 93 km/u. Of dat inderdaad zo is, is helaas niet bekend want Piaggio heeft geen aanvullende technische gegevens openbaar gemaakt.

Naast de Vespa zijn er ook passende accessoires voor de 946 “Christian Dior” ontworpen. Dit betekent dat kopers van het speciale model hun speciale scooter verder kunnen aankleden met topkoffer en een jethelm in het “Dior Oblique”-motief. Daarnaast zal de naam van de beroemde modeontwerper op sommige delen van de scooter te zien zijn. Piaggio heeft bevestigd dat de nieuwe Vespa slechts in beperkte aantallen beschikbaar zal zijn. Daarnaast zal de motor niet bij motorzaken, maar in Dior-boetieks over de hele wereld te zien zijn.

De geplande marktintroductie staat nu voor begin 2021. Hoeveel er voor de scooter betaald moet worden, is nog onbekend. Al durven we best te zeggen dat het geen koopje zal zijn.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...
Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws