Nieuws

Het valt wel mee

Er spoken een hoop verhalen over de ‘houdbaarheid’ van motorhelmen rond. We resumeren samen met Splash Design (HJC helmen)  wat informatie:

Ooit waren helmen van glasvezel gewapend polyester. de schalen daar van werden, met meer arbeidsuren, gemaakt voor de eeuwigheid plus twee weken. Een goedkoper alternatief waren de massaal, machinaal te persen helmen van thermoplastisch materiaal. In de jaren 70-80 waren de thermoplasten van helmschalen aan veroudering onderhevig. De kunststofkwaliteit is in de 90’er jaren zoveel verbeterd dat dat niet meer relevant was. De laatste 10-15 jaar zijn die helmen daarbij nog voorzien van een UV bestendige laklaag die het basismateriaal nog meer beschermt.

www.splashdesign.com

Alleen de textiele binnenbekleding – en op termijn de kinband, zijn ‘slijtage gevoelig. En natuurlijk verdient elke helm de meest kritische blik na een valpartij(tje).

Overigens is het wel zo dat helmen steeds beter zijn geworden. Dus ‘upgraden’  via Sinterklaas, de Kerstman of een gerichte aankoop is altijd een prima optie.

Ook de styropor binnenschaal kan de tand des tijds doorstaan.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws