Nieuws

Het valt wel mee

Er spoken een hoop verhalen over de ‘houdbaarheid’ van motorhelmen rond. We resumeren samen met Splash Design (HJC helmen)  wat informatie:

Ooit waren helmen van glasvezel gewapend polyester. de schalen daar van werden, met meer arbeidsuren, gemaakt voor de eeuwigheid plus twee weken. Een goedkoper alternatief waren de massaal, machinaal te persen helmen van thermoplastisch materiaal. In de jaren 70-80 waren de thermoplasten van helmschalen aan veroudering onderhevig. De kunststofkwaliteit is in de 90’er jaren zoveel verbeterd dat dat niet meer relevant was. De laatste 10-15 jaar zijn die helmen daarbij nog voorzien van een UV bestendige laklaag die het basismateriaal nog meer beschermt.

www.splashdesign.com

Alleen de textiele binnenbekleding – en op termijn de kinband, zijn ‘slijtage gevoelig. En natuurlijk verdient elke helm de meest kritische blik na een valpartij(tje).

Overigens is het wel zo dat helmen steeds beter zijn geworden. Dus ‘upgraden’  via Sinterklaas, de Kerstman of een gerichte aankoop is altijd een prima optie.

Ook de styropor binnenschaal kan de tand des tijds doorstaan.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.