Nieuws

Harley stopt productie van elektrische LiveWire na ontdekken probleem

Harley-Davidson is tot nader orde gestopt met de productie van haar elektrische LiveWire. Naar eigen zeggen heeft de motorfabrikant een probleem ontdekt met de motor. Al verkochte modellen hoeven echter niet teruggehaald te worden, wel hebben zij het bericht gekregen alleen via de DC snellader te laden.

Wat het probleem precies behelst is niet bekendgemaakt, als is het gezien de waarschuwing aannemelijk dat het is het laadsysteem zit. Daarnaast heeft Harley ook nog geen uitspraken gedaan wanneer de productie – als die al weer op gang kan komen – weer hervat kan worden. De eerste LiveWire’s zijn afgelopen maand naar de dealers verscheept. De fout in de motor werd ontdekt tijdens een routine eindcontrole op de productielijn. Het zou hierbij om een ‘niet-standaard defect’ gaan.

De Harley-Davidson Livewire, met zijn prijskaartje van €34.000,-, werd in 2014 al voor het eerst aangekondigd door Harley-Davidson.

Het laden van de LiveWire kan op twee verschillende manieren. Zo is de motor standaard uitgerust met een kabel die op het reguliere lichtnet aangesloten kan worden. Laden via dit systeem betekent dat ieder uur laden zich vertaalt naar zo’n 20 kilometer rijden. Deze manier van laden wordt momenteel door Harley-Davidson afgeraden. Als er gebruik gemaakt wordt van een DC Fast Charge station gaat het aanzienlijk sneller. Daarmee wordt er ieder uur laden 308 km bereik toegevoegd aan de accu.

Ander speerpunt op de LiveWire is het H-D™ Connect-systeem. Hierdoor is het voor rijders mogelijk vanuit de hele wereld via een app contact te maken met de motorfiets. Dit maakt het mogelijk een keur aan gegevens over de LiveWire te verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan de oplaad-status, het beschikbare bereik, de huidige locatie van de motor, het dichtstbijzijnde laadstation en of de motor verplaatst wordt. Om gebruik te maken van dit technisch vernuft is het nodig een abonnement te nemen op H-D Connect. Dit is het eerste jaar gratis. Daarna is de prijs vanaf 12 dollar per maand.

De nieuwe elektrische machine van Harley is te koop in drie verschillende kleuren, te weten: zwart, geel en oranje.

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.