Nieuws

Harley draait weer lekker

Natuurlijk wil Harley in de toekomst het grote geld verdienen met de verkoop van lichte motoren in India, Azie en Afrika. Dat willen alle motorfabrikanten momenteel.

Voor het zover zou komen leek het weer eens stevig mis te gaan. Nu heeft Harley een enorm hoog overlevingsgehalte, dus voor de ondergang van het merk werd niet echt gevreesd. Maar toch. Ontslagen. Fabriekssluitingen… Het ging niet echt lekker.

2011 Maakte veel goed. Met een mondiale verkoopstijging van 10,9% in het vierde kwartaal  en een stijging van 5,9% over heel 2011, lijkt Harley-Davidson uit de put te klimmen. De winst kwam van het vierde kwartaal kwam uit op bijna 54,5miljoen dollar, een mooie stijging ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2010, toen er nog een verlies van ruim 42 miljoen dollar werd geleden.

Hierdoor verdubbelde de winst voor het gehele jaar 2011 ten opzichte van 2010 (van 259,7 miljoen dollar naar 548,1 miljoen dollar) . Ook heel belangrijk voor de bedrijfsvoering: De winst per aandeel verdubbelde  van 1,11 naar 2,33 dollar. De omzet qua motoren en Related Products steeg bijna 50 procent, terwijl de inkomsten uit Financial Services ook met bijna hetzelfde percentage steeg. En wat Financial Services zijn? Dat is Harleys eigen financieringsmaatschappij. Aan geld is meer te verdienen dan aan motoren!.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.