Nieuws

Harley-Davidson lanceert Icons Collection

Harley-Davidson kondigde onlangs haar ‘Icons Collection’ aan, een jaarlijks programma waarin gelimiteerde modellen worden gepresenteerd. Het eerste model is meteen bekendgemaakt: een Electra Glide Revival, die onder andere is voorzien van een speciaal likje verf en tal van retro-details.

Het uiterlijk van de Electra Glide Revival is gebaseerd op de Electra Glide uit 1969, Harley’s eerste model dat beschikbaar was met de zogenaamde ‘Batwing’ kuip, die tot op de dag van vandaag nog in Harley-Davidson’s assortiment zit. Ook het kleurschema, met wit, blauw en zwart, is gebaseerd op die van de ’69 Electra Glide. Andere designkenmerken van de Revival zijn onder meer een zwart/wit solozadel, rijkelijk veel verchroomde delen (o.a. velgen) en whitewall-banden, die de machine een prachtige nostalgische look geven.

De  Revival wordt aangedreven door het bekende Milwaukee Eight 114 blok, een 1.868 cc V-twin met 168 Nm koppel bij 3.250 tpm, en is standaard bijzonder rijk uitgerust. Onder meer het Boom! Box GTS infotainmentsysteem,  cruise-control, bochten-ABS, tractiecontrole, hill hold control en een halogeen koplamp zijn standaard aan boord.

De Electra Glide Revival wordt in een gelimiteerde wereldwijde oplage van  1.500 stuks gemaakt, en is vanaf eind april beschikbaar. De prijs bedraagt € 35.995 (België € 31.000). Info: www.harley-davison.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.