Nieuws

Harley-Davidson gaat samenwerken met MotoGP

Harley-Davidson heeft een samenwerking met MotoGP-organisator Dorna aangekondigd. Het Amerikaanse merk zal tijdens het seizoen 2024 aanwezig zijn bij verschillende MotoGP-races, waaronder de 93 Dutch TT Assen van aanstaand weekend.

Harley-Davidson en racen? Jazeker. De Amerikaanse fabrikant kan in eigen land bogen op een lange racehistorie met titels in diverse nationale en wereldkampioenschappen. Momenteel strijdt het Harley-Davidson Factory Race Team met succes in de MotoAmerica King of The Baggers-racesklasse in de Verenigde Staten.

Tijdens de TT Assen heeft Harley-Davidson een grote stand achter de Haarbocht Tribune, waar het merk een deel van zijn 2024 modellen line-up presenteert. Ook geeft H-D bezoekers een inkijkje in de King of the Baggers racecultuur, waar coureurs met ‘baggers’ als de Harley-Davidson Road Glide bijzonder spannende races rijden. Op de stand in Assen staat zo’n High Performance Bagger om eens van dichtbij te bekijken. 

Op grote schermen is de 6-delige docuserie ‘Push the Limit: Harley-Davidson Racing’ te zien, waarin het Harley-Davidson Factory Race Team en andere racers worden gevolgd tijdens seizoen 2023 van het MotoAmerica Mission King of the Baggers kampioenschap. Als klap op de vuurpijl heeft Harley-Davidson een speciale MotoGP-actie voor bezoekers, die kunnen exclusief tijdens de MotoGP een verlengde proefrit boeken bij een authorized dealer.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Royal Enfield verlaagt prijzen

Royal Enfield verlaagt prijzen

23 juli, 2024

Royal Enfield let deze zomer op de kleintjes. Het verlaagt de prijzen van zijn modellen met € 400,- tot € 650,-. ...

Overig nieuws