Nieuws

Hardrijders binnenkort duurder uit in Duitsland

Voor wie binnenkort nog met de motor naar Duitsland wil, is het oppassen geblazen: vanaf 10 november gaan de prijzen van snelheidsboetes namelijk flink omhoog. Sterker nog, bijna alle boetes worden in prijs verdubbelt, maar zijn in vergelijking met de prijzen in Nederland nog steeds ‘goedkoop’.

Zowel binnen- als buiten de bebouwde kom worden snelheidsovertredingen tot 20 kilometer per uur verdubbeld, daarboven gaan de prijzen ook fors omhoog. Dus: bij 10 kilometer per uur te hard binnen de bebouwde kom, betaal je vanaf volgende maand 30 euro in plaats van 15. Twintig kilometer per uur te hard buiten de bebouwde kom betekent volgende maand 20 euro in plaats van 10 euro. Om de vergelijking maar even te maken, bij ons kost de laatstgenoemde overtreding je 197 euro. Mocht je het nou écht te gek maken en 70 kilometer boven de toegestane snelheid rijden, dan mag je 700 euro aftikken in plaats van 600 euro.  En je mag drie maanden niet rijden in Duitsland…

Op het niet vrijmaken van een zogenoemde ‘reddingsstrook’ wordt binnenkort ook strenger gehandhaafd. In Duitsland is het verplicht om zo’n strook te maken tussen de middelste- en meest linker rijbaan om ruimte te geven aan de hulpdiensten. Eerder kostte je dat al 200 euro en twee strafpunten, daar komt binnenkort een rijverbod van één maand bij. Mocht je hierbij anderen hinderen, in gevaar brengen of voertuigen beschadigen kan het je zelfs tot 320 euro gaan kosten. Opgepast dus! De tabel met nieuwe prijzen vind je hier!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.