Nieuws

Grotere Himalayan op komst

Ja, er komt inderdaad waarschijnlijk een grotere Royal Enfield Himalayan, of het een een 650 twin wordt is echter maar de vraag. Een wat dikkere eencilinder 450 daarentegen zou al in 2023 zijn debuut kunnen maken.

Geruchten over een zwaardere Royal Enfield Himalayan, die de beschikking zou krijgen over de 648cc paralleltwin met zesversnellingsbak van de Interceptor en Continental, doen al langer de ronde. Indiase media spraken zelfs al over een marktintroductie in het vierde kwartaal van 2024, geruchten die door Royal Enfield afgelopen november werden tegengesproken. Op de vraag of men inderdaad met de ontwikkeling van een 650 Himalayan bezig was, volgde een resolute “nee”.

Daarentegen is het inmiddels vrijwel zeker dat er desondanks een zwaardere versie van de Indiase allroad gaat komen. Niet met een twin, maar met een tot 450cc opgeboorde versie van de bestaande eencilinder, die momenteel nog 411cc longinhoud heeft. Met 40 pk zou het aggregaat er evenwel een dikke vijftien pk op vooruit gaan. Dat is slechts acht pk minder dan de 650 twin, die echter met 52 newtonmeter wel rijkelijk meer koppel genereert dan de 32 newtonmeter van de actuele eencilinder.
Naast betere prestaties zou de nieuwe 450 ook iets meer gericht op offroad gebruik zijn, onder door met wat langere veerwegen. Een Himalayan 650 komt er kortom voorlopig dus waarschijnlijk niet, maar dat maakt ons niet minder nieuwsgierig naar de nieuwe 450!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.