Getest

GETEST: Woolpower Full Zip Jacket 400

Dit jack is net zo sexy als een grote vleeskleurige oma-onderbroek die aan de waslijn hangt te drogen, maar ik ben toch helemaal verkocht. De comfortabele warmte die het jack ‘s winters geeft is namelijk van wereldklasse.

Het jack verkoopt zichzelf al uit de folder. Als je leest van de combinatie van warme wol en een binnenkant van een zachte badstofachtige structuur (die lucht vasthoudt en daardoor extra isoleert) ben je toch al half om? In de praktijk draagt het jasje ook heerlijk comfortabel zonder wolachtig te kriebelen. Ik rijd met de 400-dikte (400 gram per vierkante meter stof). Woolpower levert ook een dunnere 200- en dikkere 600- en 800-varianten. Een motorrijder moet eigenlijk niet dikker willen dan 400. Die is al redelijk dik, vergelijkbaar met een ferme fleecejas. In de zomer is de 400 bovendien al snel te warm. Mocht je een keer je jasje uitzweten dan is het fijn dat wol niet snel gaat stinken. Bovendien behoudt het ook nat zijn isolerende werking. Dat een natuurproduct toch zo knap in elkaar steekt!

Woolpower is een Zweeds kledingmerk dat sobere onder- en bovenkleding van merino-wol maakt. Voor natuurvorsers is het belangrijk dat het zo ecologisch mogelijk produceert, voor een motorrijder is dat slechts bijvangst. Voor ons draait het alleen om warmte en die geeft het jack. Woolpower is – ondanks zeven beschikbare kleuren – niet van de frivoliteiten, alles draait om de dagelijkse praktijk. Zo beschikt de jas niet over zakken, die zijn volgens de Zweden niet nodig bij onderkleding of een tussenlaag. Het draait alleen om isolerende werking. Daarom heeft de jas lange polsmanchetten tot halverwege de handen. Via de polsen koelt een lichaam namelijk snel af. Een motorrijder stoort zich slechts aan het manchet. Het zit niet lekker tot halverwege onder de handschoenen. Naar achter geslagen wordt het een vrij dik pakket op de pols. De sweater van hetzelfde merk heeft het lange manchet overigens niet. Overweeg die optie.

Mocht je de jas toch moeten wassen, dan kan dat zelfs met hoge temperaturen. Woolpower heeft de wol voorgekrompen. Het jack bestaat niet alleen uit wol, maar ook uit eenderde polyamide. Dat maakt de stof veel sterker en dit product gaat volgens de fabrikant gerust tien jaar mee. Dat vergoelijkt de fikse aanschafprijs enigszins. Ondertussen zijn we tot groupies verworden. Naast het jack namen we bijpassende 400-sokken (€ 21,95) en een lange 400-onderbroek (€ 119,95). Info: www.hikeaway.be

MOTOPLUS-check: 4,5 sterren 9van 5)

PLUS

Warm, extreem comfortabel, ook vochtig nog isolerend

MIN

Niet goedkoop, niet sexy, lang polsmanchet

Getest door: Ad van de Wiel

Maten: XXS tm XXL

Prijs: € 169,95

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws