Getest

Getest: Roof RO200 Carbon

Het Franse Roof kenden we vooral van de Boxxer-systeemhelm met de kenmerkende rode ‘duivelsoortjes’, maar sinds eind vorig jaar heeft de Franse fabrikant met de RO200 Carbon ook een integraalhelm in het gamma. Een heel lichte, want deze helm met carbon buitenschaal weegt in maat XS tot en met M slechts 1.090 gram en van L tot en met XXL 1.150 gram.

Dat is ook het eerste dat opvalt als je de RO200 voor het eerst in je handen hebt. Het is echt een enorm licht aanvoelende helm, ook op je hoofd. Het tweede dat opvalt, zeker op warmere dagen, is de prima ventilatie van deze Roof. Er zitten zes openingen in en twee uitlaten, die zich ook nog eens makkelijk laten bedienen. Het draagcomfort is goed zonder vervelende drukpunten, en met schuim-oordoppen in blijft de geluidsproductie op een acceptabel niveau, al kan de ervaring van geluid natuurlijk per persoon verschillen. Ook prettig is het ruime blikveld dat het vizier, standaard geleverd met Pinlock MaxVision 120-lens, biedt. Iets minder is de bediening van het kinbandje van de dubbel-D-sluiting, dat wat aan de korte kant is en waardoor het af en toe wat friemelen is om het te sluiten. Daarnaast vraagt het vizierwisselsysteem, waarbij met een los meegeleverd pinnetje de vergrendeling moeten worden los gedrukt, enige gewenning. Dat oogt fragiel, maar blijkt in de praktijk na een paar keer oefenen hufterproof. Info: www.periermotorsport.nl

MOTOPLUS-check: 4 sterren

PLUS

Gewicht

Pasvorm

Ventilatiemogelijkheden

MIN

Kinbandje aan de korte kant

Vizier wisselen vraagt gewenning

Maten: XS t/m XXL

Prijs: € 699,-

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.