Getest

Getest: Rev’it Fly 3/Avion 3 zomerhandschoenen

Net als een stijlvol leren jack of jeans hebben deze motorhandschoenen van Rev’it geen kunstmatige old-school-look nodig, maar overtuigen ze door een tijdloos en eenvoudig design, waardoor je er niet uitsluitend in het zadel van een youngtimer of retro goed uitziet.

Vooral op warme zomerdagen zul je het strak afgewerkte geitenleer, dat bijna overal geperforeerd is en veel wind doorlaat, gaan waarderen. De binnenkant is aangenaam zacht gevoerd. De pasvorm vraagt daarentegen wel enige gewenning en het duurt even voor de handschoenen echt comfortabel worden.

Met hard-shell knokkelbescherming, verstevigingen op de vingers en padding aan de binnenzijde van de hand, biedt de Fly 3 ook een goed beschermingsniveau (Level 1 gecertificeerd) voor korte handschoenen. De korte klittenband heeft slechts een klein stelbereik, maar het voorkomt op effectieve wijze dat de handschoenen afglijden. Anno 2023 onmisbaar: een speciale vingertop voor de bediening van touchscreens op smartphones en navigatiesystemen.

Tijdens de testperiode veranderde Rev’it de naam trouwens in ‘Avion 3’, maar dit model is op de naam na identiek aan handschoenen die nog steeds worden aangeboden als ‘Fly 3’. Er is ook een damesmodel voor dezelfde prijs, ook in olijfgroen. Info: www.revitsport.com


MOTOPLUS-check: 5 sterren (max. 5)

Plus

  • Erg luchtig
  • Goede veiligheidsfeatures
  • Breed maatspectrum

Min

  • Aanvankelijk wat stijf draaggevoel

Maten: XS t/m 4XL

Prijs: € 89,99


 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws