Getest

Getest: Ortlieb Atrack Metrosphere rugzak

Voor een motorvakantie van een ruime week waren we op zoek naar de juiste bagagemogelijkheid voor onzespullen. De Atrack Metrosphere-rugzak van Ortlieb bleek een schot in de roos.

De rugzak is ruim zat om alle benodigdheden zoals een kloffie voor ’s avonds, schoenen, toilettasje en zelfs een reservevizier in te pakken. Extra fijn: omdat een volle rugzak van zo’n formaat nogal wat weegt en je schouders het dragen van dat gewicht je niet in dank zullen afnemen, is het draagsysteem verstelbaar in verschillende maten (S t/m XL). Voor een reis van meer dan een week betekende dat voor ons het draagsysteem op maat XL, de rugzak rechtopstaand op de buddyseat en de borst- en heupbanden dicht om hem alleen rechtop te laten staan. En dat alles zonder dat de bewegingsvrijheid enorm en hinderlijk wordt beperkt.

Verder zit de rits tegen je rug aan, waardoor de rugzak niet ongemerkt open kan gaan of dieven toe kunnen slaan bij het stoplicht. Bijkomend voordeel is dan ook dat je de rugzak met de voorkant op de grond kunt leggen als je er wat uit wilt pakken, zodat het draagvlak schoon blijft. Veeg daarna bij vertrek één of twee keer over de vies geworden voorkant heen en hij is weer zo goed als schoon. Enige nadeel bij een volle rugzak zijn de extra opbergvakken binnenin de rugzak: erg handig, maar als je deze met rits afsluitbare vakken vol hebt gepakt kan het soms wat lastig zijn om de rugzak dicht te krijgen. Maar de aanhouder wint en bij een beetje tactisch inpakken is dat probleem zo opgelost.

Zoals je van Ortlieb mag verwachten is waterdicht ook echt 100% waterdicht: zelfs na fikse regenbuien die langer dan twee uur aanhielden bleef het kledingsetje voor ’s avonds écht droog. Wel zo lekker na een dag door de regen rijden! Info: www.ortlieb.nl  (CL)


MOTOPLUS-check: 4,5 sterren (max. 5 sterren)

Plus: verstelbaar draagsysteem (S t/m XL), 100% waterdicht, ritssluiting tegen de rug

Min: rits sluiten bij volle binnenzakken

Maat: 34 liter

Prijs: €245,-


 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws