Getest

Getest: iXS Day motor rugzak

Deze rugzak van iXS met de eenvoudige naam Day is dankzij zijn compacte afmetingen (50 x 30 x 20 cm) en het lage gewicht een handig stukje bergruimte als je bijvoorbeeld in een leren pak onderweg bent en wat klein spul moet opbergen.

De schouderriemen zijn misschien wat aan de dunne kant, maar goed afgewerkt en ze lieten in onze test ook geen slijtage zien. De heup- en borstgordel (eerstgenoemde zou wat langer mogen zijn, laatstgenoemde is in hoogte verstelbaar) hadden naar ons idee iets steviger uitgevoerd mogen worden, maar bleken tijdens langere snelwegritten prima te voldoen. Kleine spullen kun je in de vele vakken goed kwijt en met een extra rits kun je de Day ook nog ruimer maken. Maar ook dan kun je niet meer dan het hoogstnoodzakelijke meenemen. Daarnaast is deze iXS-rugzak redelijk bestand tegen kleine buitjes, maar echt waterdicht zijn het PU-gecoate polyamide en de ritssluitingen niet. Info: www.ixs.com

MOTOPLUS-check: 3,5 ster

PLUS

Compact, licht, goede vakverdeling, afwerking

MIN

Regenprotectie zou beter mogen

Inhoud: 20 liter

Prijs: € 49,95

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.