Nieuws

Getergde Marquez wint weer tijdens GP van San Marino

Fabio Quartararo werd het directe slachtoffer van een incident tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van San Marino waar hij part noch deel aan had. Marc Marquez en Valentino Rossi reden elkaar in de wielen en wezen vervolgens met de vingers naar elkaar. Door boosheid gedreven, verscheen Marquez op zondag nog gemotiveerder aan de start.

Voor het vijandige decors van ruim 90.000 Rossi-fans versloeg hij de sterk rijdende Quartararo. Omdat het kon.

Voor Marquez was het na twee gevoelige nederlagen op rij wilde Marquez geen genoegen nemen met een tweede plaats achter de foutloos rijdende Quartararo. De 20-jarige Fransman loste na twee ronden polesitter en kopstarter Maverick Viñales af en had al vanaf de eerste doorkomst klassementsleider Marquez achter zich. Komend vanaf de vijfde startplaats had Marquez niet heel veel tijd nodig om zich vooraan te melden. Toen bleek dat Viñales het tempo van Quartararo en Marquez werd het een strategisch spel tussen een rookie en een zevenvoudig wereldkampioen.

Pas bij het ingaan van de laatste ronde plaatste Marquez een geslaagde aanval, maar drie bochten later counterde Quartararo. In de listige Turn 8, kwam Marquez weer langszij. In Turn 14, de bocht waar een dag eerder Rossi te hoge snelheid binnendoor dook bij Marquez, hield de WK-leider een krappe lijn. Omdat hij hard op de bocht afkwam, moest Marquez alle zeilen bijzetten om rechtsaf te draaien. Quartararo raakte de Spanjaard bijna en was even uit het zitje. De race was toen echter gelopen.

Marquez won 0,9 voor de imponerende Quartararo zijn zevende race van het seizoen en vergrootte zijn voorsprong op de als zesde gefinishte Andrea Dovizioso tot 93 punten. Vinales hervond grip in de slotfase en pakte zijn vierde podium in zes races. Rossi won het prestigeduel van Franco Morbidelli om de vierde plaats. Alex Rins, de winnaar van de Britse grand prix, gleed in de zesde van 27 ronden onderuit terwijl hij de zevende plaats bezette. Hoewel hij slechts tiende werd, verzamelde danilo Petrucci wel voldoende punten om de derde plaats in de WK-stand weer over te nemen van de Suzuki-coureur.

Lees komende vrijdag in de nieuwe MotoPlus het volledige verslag van de Grand Prix van San Marino, met onder meer de reactie van Quartararo’s teammanager Wilco Zeelenberg.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.