Nieuws

Gespot in het wild: Triumph Daytona 765

Met het nieuws dat Triumph de blokken ging leveren voor de Moto2, hoopten we stiekem al dat de Britse motorbouwer ook op de consumentenmarkt met supersport- machine zou komen. En zie hier, het wachten is beloond. Op bijgaande foto’s, gekregen van de welbekende man in de lange regenjas, is de Triumph Daytona 765 voor het eerst in het wild te zien.

Op het eerste oog gaat het hierbij om het frame van een Daytona 675, maar dan uitgerust met het blok uit de Street Triple RS 765. Vermoedelijk is de krachtbron wel flink onder handen genomen om het Moto2-gevoel ook naar de straat te krijgen. Denk aan nieuwe cilinderkoppen, titanium kleppen, een hoger max toerental en lager gewicht. Aangezien we het hier over een prototype hebben, is ook het design alles behalve definitief.

Toch kunnen we al wel wat nieuwigheidjes ontdekken. Zo heeft het er alle schijn van dat de Daytone 765 geleverd zal worden met een Öhlins NIX30 voorvork en Stylema radiaal gemonteerde remklauwen van Brembo. Die laatste kennen we van de Ducati Panigale V4. Wanneer we Triumph’s straatlegale Moto2-machine kunnen verwachten, is nog onduidelijk al is 2019 naar alle verwachting iets te hoog gegrepen. 2020 daarentegen lijkt heel goed haalbaar!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.