Nieuws

Geen EICMA dit jaar, eerstvolgende show in 2021

De organisatie van de EICMA, Europa’s grootste jaarlijkse motorshow, heeft bekendgemaakt dat het evenement dit jaar niet zal plaatsvinden. De show, die steevast wordt benut om de nieuwe modellen van het jaar erop aan te kondigen, stond gepland van 3 tot en met 8 november. Vanwege de uitbraak van het coronavirus, heeft men besloten dit te verzetten naar 2021.

“Dit is een keuze die we gemaakt hebben met én voor de sector”, aldus Paolo Magri, voorzitter van ANCMA en algemeen directeur van het bedrijf dat in Milaan de jaarlijkse internationale show organiseert. “Om de gezondheid van bezoekers en exposanten niet in gevaar te brengen, hebben we besloten de show voor 2020 af te gelasten.” De EICMA, die jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt, op een andere datum organiseren, was geen optie. Daarom heeft men besloten het geheel met een jaar uit te stellen. De eerstvolgende EICMA zal van 9 tot en met 14 november 2021 plaatshebben.

“Die show zal een grote symbolische waarde hebben en we hopen dat we hiermee motorfans en de sector als geheel de moeilijke periode snel kunnen laten vergeten”, aldus Pietro Meda, voorzitter van de raad van bestuur van de EICMA. sector.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Yamaha YZF-R1 Rea-replica

Yamaha YZF-R1 Rea-replica

24 april, 2024

Yamaha maakte onlangs bekend dat de R1 niet wordt opgewaardeerd naar Euro 5+. Dit betekent dat de R1 in 2025 wordt ...

Overig nieuws