Nieuws

Gaat Aprilia de strijd aan met de 200+pk-naked van Ducati?

Op een circuit in Italië hebben een aantal oplettende kijkers een prototype van de nieuwe Aprilia Tuono, met de 200+ V4 van de RSV4 gespot. Een motor die het, gezien de specs, op mag gaan nemen met de Ducati Streetfighter V4.

Want hoewel de Tuono qua rijwielgedeelte steevast op het niveau van Ducati opereert, blijft de motor op het gebied van vermogen iedere keer een stapje achter. Niet dat een top van 175 pk en 121 Nm koppel te weinig is. In tegendeel. Maar Ducati biedt 208 pk en 123 Nm koppel.

Aprilia heeft zich duidelijk als doel gesteld dit gat te dichtten. De motor die op het circuit in Imola gespot werd, had zoals gezegd de viercilinder uit de RSV4 in het vooronder. Een blok dat in die motor goed is voor een topvermogen van liefst 217 pk en 122 Nm koppel. Of we die cijfers ook voor de nieuwe Tuono mogen optekenen, is nog niet bekend. Gezien het inzetgebied van de Tuono ligt het meer voor de hand dat Aprilia kiest voor een iets lager topvermogen gecombineerd met een kleine plus op het gebied van koppel.

Het frame van de nieuwe Tuono was, zo lieten de aanwezigen ons weten, nagenoeg gelijk gebleven. Voor de aerodynamica ligt dat anders, zo was de Tuono voorzien van een verlengde bugspoiler, een aangepast koplampmasker en winglets ter hoogte van de radiateur.

Wanneer we meer te weten komen over de nieuwe motor van Aprilia is nog onduidelijk. Maar met de schaarse info die al wel bekend is, is in ieder geval duidelijk dat we ons op kunnen maken voor een nieuwe vermogensrace waarbij ook de nakeds niet vergeten gaan worden.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.