Nieuws

Elektrische flattracker uit België

Onze zuiderburen van Trevor Motorcycles, een motorfabrikant die enkel elektrische motorfietsen produceert, komt met een nieuw model. De DTRe Stella is een flattrack machine met een 11 kW sterke elektromotor, die liefst 260 Nm levert aan het achterwiel!

De DTRe Stella is er in twee varianten. Klanten kunnen kiezen voor een pure offroad versie en één met EU-registratie voor op de weg. Beide varianten komen met een elektromotor 11 kW en een (van Sarolea afkomstige) 2,7 kWh lithium-ion batterij . De actieradius wordt niet aangegeven in kilometers, maar Trevor schat de maximale rijtijd op ongeveer 1,5 uur. Via een externe lader (van 3kW) moet de batterij na 1,3 uur weer opgeladen kunnen worden.

De specificaties daarentegen liegen er verder niet om. De Stella heeft namelijk een stalen trellisframe, Öhlins voor- en achtervering, 19-inch spaakwielen met daaromheen Dunlop DT3 flat track banden en remmerij van Beringer op het achterwiel. Inderdaad, alleen aan de achterzijde, zoals het hoort bij rasechte flattrack motoren! Daarnaast is het minimale kuipwerk, die de dummytank, het zadel en het zijpaneel verenigt tot één onderdeel en gemaakt van gerecycled plastic. Alles bij elkaar zorgt dit voor een totaalgewicht van 79 kg! Al moet er bij de wegvariant wel rekening worden gehouden met een paar gram extra, vanwege de verplichte verlichting en kentekenplaat.

Een duur grapje is het helaas wel. Voor de offroad versie ben je minimaal €12.995 kwijt. De straatlegale versie kost €14.450,-. Ook wordt er bij een reservering een aanbetaling van €100,- gevraagd. De prijzen zijn dan wel weer inclusief 21% BTW.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.