Nieuws

Fireblade in een ander jasje

Met zijn underseat uitlaatjes en lekker scherpe lijnen is de Honda Fireblade SC57 uit 2007 best het aanzien waard. Maar het kan altijd beter, getuige deze door Manuel Jouan van Atelier Sur Les Chapeaux De Roues uit het Franse Tréméven onder handen genomen versie, die is voorzien van een fikse portie caféracer- en streetfight-DNA: ziehier de CBR1000 20.1!

Een prachtige verschijning, zeker wanneer je weet wat de basis was: een gecrashte Fireblade met de nodige schade. De eigenaar vroeg Jouan daarom om de Honda flink aan te pakken, en dan vooral optisch. Want als de basis een 170 pk sterke superbike betreft, die ook in het WSBK uitkwam, dan zit het technisch gezien wel snor. Motorisch blijft de SC57 dan ook onveranderd, net als het chassis. Al voorzag de Franse custombouwer de viercilinder wel van een ander zadel, nieuw uitlaatsysteem met Akrapovic einddemper en Rotobox-carbon wielen.

Het frame bleef duidelijk niet helemaal onaangeroerd, het subframe werd namelijk behoorlijk gecoupeerd waardoor de achterzijde nu heerlijk compact oogt. Ander zeer opvallend stijlelement is de aluminium koplampbehuizing die subtiel overvloeit  in de tank, waardoor achterzijde, tank en voorpartij één organisch geheel lijken te vormen. Om het geheel af te maken is de 20.1 voorzien van een aantal fraaie componenten. Zo werd een keyless-systeem en knipperlichten van Motogadget gebruikt, werden de originele clip-ons geruild voor gefreesde exemplaren van Rental en kreeg de Blade rem- en koppelingshendel van Beringer en een verstelbare voetsteunen van LSL. Het resultaat mag er zijn, spijtig alleen dat ‘ie al een eigenaar heeft!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.