Nieuws

Film Zuinigheidscontest

Het benzineverbruik is met de huidige torenhoge benzineprijzen misschien wel meer dan ooit een issue bij de aanschaf van een nieuwe motor. Dat verbruik zit hem natuurlijk deels in de constructie en technische staat van een motor, maar als rijder ben je zelf ook een factor van belang. Om dat te onderstreopen organiseerde MotoPlus een zuinigheidscontest: twintig MotoPlus-lezers, die we selecteerden uit de ruim tweehonderd aanmeldingen, mochten in het zadel van een Suzuki V-Strom 650 laten zien hoe zuinig zij konden rijden.
En dan blijkt de rijstijl van enorm groot belang te zijn, want waar de minst zuinige rijder 21 kilometer ver kwam op een liter, scoorde de zuinigste rijder zomaar tien kilometer meer: 1 op 31! Zonder dat hij heel veel langzamer reed!
De drie zuinigste rijders uit de voorronde, een vastgestelde route over bijna 80 kilometer (met snelweg, stadsverkeer en een stuk secundair) mochten nog een keer komen opdraven voor de finaleronde over 50 km. In MotoPlus 12 lees je alles over de voorronde en in MotoPlus 13 van 30 juni aanstaande staat de finale, waarin Ger Jacobs, Jappix Meeuwissen en Patrick Raaijmakers (alledrie Brabanders) onderling mochten knokken om de titel “de zuinigste motorrijder van Nederland’. Daarbij bleek Jappix Meeuwissen uit Goirle het allerzuinigste: over 127 kilometer verbruikte hij op de Suzuki V-Strom 650 slechts 4,16 liter, oftewel 1 op 30,52.
Hieronder tref je een filmpje van de finaleronde en de beide routes voor TomTom en Garmin aan van de voorronde en van de finale, dus mocht je zelf nog eens een poging willen wagen…

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws