Nieuws

Fantic neemt Minarelli over van Yamaha

Yamaha en Fantic hebben al langere tijd een min of meer nauw band met elkaar. De nieuwe cross- en enduromachines van de kleine Italiaanse firma zijn bijvoorbeeld ontworpen rond Yamaha-blokken en -frames. En die samenwerking wordt nu nog verder uitgediept, zo werd onlangs bekend gemaakt.

Die verdieping moet zich onder meer vertalen in de ontwikkeling van nieuwe Fantic motoren met een door Yamaha geleverde elektrische aandrijving. Daarnaast blijven de Italianen ook reguliere Yamaha-blokken (voornamelijk 125 en 250cc-tweetaktblokken) afnemen. Sterker nog, onderdeel van de hernieuwde samenwerking is onder meer dat Fantic eind 2020 alle aandelen in motorblokbouwer Motori Minarelli overneemt, waarvan Yamaha momenteel de eigenaar is. Dit geeft Minarelli, dat met name kleinere twee- en viertaktblokken tussen de 50 en 400 cc bouwt, wat meer vrijheid met betrekking tot de partijen waaraan ze leveren. Bovendien gaan ze hun portfolio uitbreiden met elektrische aandrijvingen, waar Yamaha dan weer de know-how voor levert.

De verkoop van de aandelen in Minarelli is volgens Yamaha geheel in lijn met haar inmiddels ingezette strategie betreffende de verdergaande globalisering van haar motorblokken, die zich onder meer richt op de productie van motorblokken in de belangrijkste volumemarkten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.