Nieuws

Exclusieve Limited Edition: Norton Dominator Street

Het Britse Norton gaat haar modelpallet uitbreiden met deze Dominator Street. Blijkbaar hadden talrijke Norton-fans de wens uitgesproken over een speciale uitvoering van de Dominatior, en aan die roep geven de Engelsen nu gehoord. Zij het in beperkte mate, de Dominator Street komt er namelijk in een gelimiteerde oplage van slechts vijftig stuks.

Motorisch gezien vertrouwt de Dominator op de inmiddels bekende 961cc-paralleltwin met 80 pk en 90 newtonmeter koppel van de Commando. De twin ademt echter wel uit door een nieuw rvs 2-in-1 uitlaatsysteem. Aan de inlaatkant kreeg het blok trouwens een gemodificeerd luchtfilter, dat zich op de Dominator achter een carbon deksel verstopt. Daarnaast zijn ook onder meer het voor- en achterspatbord, evenals het fly-screen boven de enkele, ronde koplamp van carbon vervaardigd.
De Dominator speelt zich verder in de kijker met een handgeklopte aluminium tank, monoseat met Union-Jack, een breed superbike stuur (de standaard Dominator heeft aluminium clip-ons) en talrijke gepolijste delen. And-last-but-not-least vertrouwt het rijwielgedeelte op hoogwaardige veringcomponenten van Öhlins, waarbij je voor voor een conventionele telescoopvoorvork of upside-down exemplaar kunt kiezen.

Bestellingen voor de Dominator Street, die omgerekend € 24.240,- gaat kosten, kunnen per direct geplaatst worden. Er is echter een dikke maarrrrrr. Omdat Norton slechts 50 exemplaren van de Street gaat bouwen, wil het zich de kosten van een Euro5-(type)homologatie besparen en worden de motoren conform een ‘Single Vehicle Approval’ gehomologeerd en enkel in Groot-Brittannië aangeboden. Damned!!!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.