Nieuws

Exclusieve Ducati Streetfighter V4 SP

Ducati’s Streetfighter V4 krijgt gezelschap van een exclusieve SP-uitvoering. Uiteraard met de nodige toeters en bellen, maar vooral een geoptimaliseerde pk-gewichtsverhouding.

De SP, ‘Sport Production’, heeft een eigen jasje en veel premium onderdelen uit de schappen van de Superleggera V4. De nieuwe toevoeging aan de Streetfighter-lijn zet nu 196 kilo – 3 kilo minder dan de Streetfighter V4 S – op de schaal en dat bij een vermogen van 208 pk! Het kleurenschema is afgeleid van de ‘Winter Test’-kleuren van de Ducati MotoGP- en WK Superbike-teams, dat weer mooi contrasteert met de geborsteld aluminium tank. Subtiele Italiaanse vlaggetjes op de carbon wings en een nummerplaatje op het stuur maken het geheel af.

De verdere uitrusting is uiteraard om te likkebaarden. Zo is de SP-versie voorzien van 5-spaaks carbon wielen (1,4 kilo lichter dan de aluminium smeedwielen van de Streetfighter V4 S), Brembo Stylema R remklauwen en Öhlins Smart EC 2.0 elektronische vering. Het blok is grotendeels identiek aan dat van de Streetfighter V4 S, maar de SP is voorzien van de STM-EVO SBK droge koppeling, die volgens Ducati een betere anti-hop-werking heeft.  Verdere snuisterijen: verstelbare CNC-gefreesde aluminium voetsteunen, carbon voorspatbord, lithium-ion accu en optioneel een hele reeks, vooral circuitgerichte accessoires.

De Streetfighter V4 SP komt er in een solo-uitvoering en staat vanaf februari 2022 bij de dealer. Prijs? Een lieve € 36.990,- en € 32.990,- bij onze zuiderburen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.