Nieuws

Exclusieve Diavel Titanium

Exclusieve Diavel Titanium binnenkort bij de Ducati Dealers

·         De Diavel Titanium is klaar voor levering: stijl en uitstekend vakmanschap hebben een versie voortgebracht voor diegene met een passie voor “specials” uit Bologna.

·         Titanium, Carbon, afwerking van de hoogste kwaliteit en een bijzonder design

·         Deze limited edition (slechts 500 stuks) onderstreept Ducati’s scherpe focus op zowel speciale versies en afwerking van het hoogste niveau

 Na de succesvolle onthulling op de EICMA beurs in Milaan in november vorig jaar is de productie van de Diavel Titanium, een editie gelimiteerd tot slechts 500 stuks, gestart. De eerste motoren zijn al onderweg naar Ducati Dealers wat onvermijdelijk zorgt voor spanning bij diegene met een passie voor speciale limited edition Ducati’s.

Gebouwd met de beste onderdelen en veel exclusieve details, de Diavel Titanium belichaamd, naast de dynamische prestaties waar de hele Diavel familie door gekenmerkt wordt, een stijl die design, prestaties en technologie omvat. Deze aspecten en het uitmuntende vakmanschap van deze unieke versie geven een nieuwe dimensie aan de term exclusiviteit.

De specifieke factor van deze Diavel, die deze motor een buitengewone combinatie van kracht en lichtheid geeft, is titanium. De brede tankcovers en koplampcover zijn beide vervaardigd uit dit uitzonderlijk metaal wat speciaal gestreept en chemisch satijn-geëtst is om zo verschillende chroom tinten te bevatten. Op de zadelcover van de passagier, opnieuw ontworpen en verbreed voor deze versie, is het titanium gecombineerd met carbon.

Carbon werd ook gebruikt voor het maken van de herontworpen luchtinlaten, die nu groter zijn en krachtiger ogen, die de Diavel Titanium een scherpe en agressievere look geven. De radiatorcovers, mini flyscreen, voor- en achterspatbord, cover voor het voorste tandwiel en tankdopafdekking zijn ook gemaakt uit carbon.

Om exclusiviteit naar een niveau te tillen werd het met de hand gemaakte zadel uit Alcantara® verfraaid met lederen elementen. De donker chroom afwerking van het frame komt de esthetiek van de motor ten goede, terwijl een ander stijlvol detail van de Diavel Titanium, een hoogwaardig matzwart ceramiek coating op de uitlaten is. Om deze speciale versie te af te maken zijn uitzonderlijk machinaal afgewerkte gesmede velgen uit aluminium ontworpen om de Diavel Titanium ongetwijfeld uniek te maken.

Om de exclusiviteit van deze limited edition te onderstrepen zal elke Diavel Titanium voorzien worden van een genummerde tankplaat (XXX/500).

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

MotoPlus-weekendtour: Steenwijk

MotoPlus-weekendtour: Steenwijk

1 december, 2023

Het gros van de Nederlandse motorfietsen staat inmiddels voor langere tijd geparkeerd onder een behaaglijk ...
Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...

Overig nieuws