Nieuws

Even een pasje pakken: Duitsland week special dag 1.

Het motorseizoen is in volle gang en voor een kleine groep begint al bijna de zomervakantie. Reden genoeg voor MotoPlus om in de online-serie “Even een pasje pakken” de aankomende dagen, Duitsland aan te doen, misschien brengen we je op een idee om dit jaar de bochten bij onze oosterburen te gaan bewonderen.

Ze hebben dan wellicht een minder alpine uitstraling dan de klassieke Alpenpassen in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk, maar zeker in vergelijking met het reguliere asfalt dat de Bundesrepubliek doorkruist, behoren de Duitse Alpenwegen rijtechnisch gezien toch tot de absolute top.

Vandaag:  Ammersattel-Plansee.

De Ammersattel alleen zou bij ervaren Alpen rijders hooguit een vermoeid glimlachje op het gelaat toveren, ware het niet dat daar ook nog de Plansee ligt. Deze ligt weliswaar in Oostenrijk, de weg langs de noordoever (van Reutte naar Ettal) echter loopt gewoon over Duits grondgebied. Vanaf Ettal komend slingert de weg zich door het magnifieke en bosrijke natuurgebied de Ammergauer Alpen en passeert onder meer het legendarische slot Linderhof. Met bescheiden krommingen kom je vervolgens bij de tijdens zonnig weer turkoois gekleurde Plansee uit. Stijl oprijzende bergen aan de zuidflank zorgen voor het echte Rivièra gevoel. Op de schitterende oeverweg geldt een adviessnelheid van 50 km/uur. Geen probleem, want in de mooie krappe bochten rij je zelfs dan de voetsteunen nog met gemak aan de grond rijden, terwijl de ruime slingers perfect zijn om van het grandioze uitzicht te genieten. Onze tip: plan een koffiestop met overheerlijk gebak bij herberg Ammerwald nét voor de Ammersattel.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.