Nieuws

Europa dreigt.

Eerder werd er al vanuit de Belgische mobiliteitsvereniging actie ondernomen. Nu hebben de Britten de strijdbijl opgegraven. En het gaat weer over de verwachte  regelgeving voor motoren…

We gaan weer protesteren in Brussel dus…

Onder de vlag van het Engelse ‘  Motorcyclenews’  zijn een aantal motormedia een protest tegen de voorgestelde Europese regelgeving op het gebied van motorfietsen gestart. Dit moet resulteren in een massale protestactie op 22 november 2011 bij het Europees Parlement in Brussel.

Motorrijders uit heel Europa worden op de 22ste om 13:30 uur op de Place du Luxembourg verwacht. De tocht start om 14:00 uur en zal door Brussel voeren.

 De voor de actie aangemaakte Facebook-pagina heeft al 1000den leden gekregen, de verwachting is dan ook dat er een grote opkomst zal zijn. Het protest richt zich vooral op het "no-tampering" deel van de voorgestelde wetgeving.

 Als dit doorgaat worden veel aanpassingen aan motoren verboden en zal dit gemonitord worden door een onboard diagnostisch systeem. Hierdoor zullen bijvoorbeeld  ingrepen als aftermarket uitlaten, aangepaste mappings en powercommanders onmogelijk worden.

De Britse MAG heeft zich ook bij het initiatief aangesloten. Van organisaties op ‘ het vasteland’ wordt hetzelfde verwacht.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws