Nieuws

Estoril-GP als tweede wedstrijd op WorldSBK-kalender

De FIM en Dorna hebben meer bekendgemaakt over de WorldSBK-wedstrijd in Estoril, Portugal. Het raceweekend staat nu als tweede raceweekend gepland en wel in het weekend van 28 t/m 30 mei.

Het WorldSBK-seizoen zal van start gaan op Motorland Aragon in Spanje, in het weekend van 21 t/m 23 mei. De paddock reist hierna dus meteen af naar Portugal voor de race in het weekend erop. Hierna volgen de wedstrijden in Italië (Misano, 11 t/m 13 juni), Engeland (Donington Park, 2 t/m 4 juli) en de thuiswedstrijd van Michael van der Mark, die gepland staat voor 23 t/m 25 juli op het TT Circuit in Assen. De overige wedstrijden zijn, op Australië na, ook al bekend. Meer informatie over de wedstrijd op Philip Island zal later bekendgemaakt worden.

In aanloop naar de start van het seizoen werd er begin april getest op het circuit van Barcelona. Jonathan Rea sloot de test als snelste af, Michael van der Mark noteerde een 13e en 14e tijd. Ook kwam een aantal coureurs van Ducati en Yamaha nog in actie tijdens een privétest op Aragon.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.