Nieuws

Erik Buell komt in 2021 met elektrische motorfiets

Nieuwe naam, nieuw concept en nieuwe doelgroep. Motorbouwer Erik Buell keert dit jaar terug in de motorbranche met zijn nieuw opgerichte merk Fuell. De focus ligt dit keer niet bij sportieve machines met een verbrandingsmotor, maar bij elektrisch aangedreven stadsmobiliteit.

Deze uitdaging gaat Buell overigens niet alleen aan. Nee, voor Fuell heeft hij de handen ineen geslagen met de uit Frankrijk afkomstige Frédéric Vasseur en Francois-Xavier Terny. Met recht twee zwaargewichten. Zo is Vasseur teambaas van Formule 1-team Sauber en was Terny een van de oprichters van VanguardSpark Motorcycles.

Als voorproefje heeft Fuell twee prototypes aangekondigd: de Fuell Flow-1 en Fuell Fluid-1. Laatstgenoemde valt daarbij meer onder de noemer ebike, terwijl de Flow-1 echt een elektrische motorfiets is. Van beide machines worden twee varianten uitgebracht.  Voor de Fluid-1, die eind dit jaar voor het eerst op de markt moet verschijnen, betekent dat een versie die topt op zo’n 32 km/uur en zogenaamde S-pedelec die maximaal 45 km/uur moet kunnen halen.

In 2021 volgt de Flow-1. Hierbij zal er keuze zijn uit een 15 pk instapmodel, dat we volgens Buell het best kunnen vergelijken met een 125cc-motorfiets, en een sterkere variant met 47 pk die geschikt is voor mensen met een A2-rijbewijs. Zaken als reikwijdte, gewicht en ander vernuft zijn nog onduidelijk. De prijs is daarentegen wel bekendgemaakt. Zo moet de Fluid-1 vanaf 3.295 dollar te koop komen, voor de Flow-1 is een vanafprijs van 10.955 dollar genoemd.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws