Nieuws

Elektrische supersport Emflux One belooft snelheid én grote actieradius

Op de Auto Expo in Delhi is een gloednieuwe elektrische superbike gepresenteerd. De Emflux One, zoals de motor heet, is ontwikkeld door de Indiase start-up Emflux en lijkt qua design een mix tussen een Yamaha R1 en een Ducati Panigale V4. Uiteraard moet deze motor het wel zonder de ronkende motorgeluiden doen.

Gelukkig heeft de fiets, naast goeie looks, ook indrukwekkende specificaties voor een elektrische fiets. Zo is de motor volgens de bouwers in staat een topsnelheid van 200 km/uur te halen en is er bij regulier gebruik een actieradius van 150 tot wel 200 kilometer mogelijk. 0-100 km/uur redt de motor in 3,0 seconden.

Piek
Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de 60 kW ( 80 pk) watergekoelde elektromotor. Hierbij gaat het overigens echt om de piek. Het continuvermogen wordt beperkt tot 53 kW. De batterij, een 9.7 kWh lithium-ion, is volgens Emflux, afhankelijk van de stroomtoevoer, binnen 40 minuten tot drie uur weer vol (80%) te laden.

Het geheel is verpakt in een stalen vakwerkframe, compleet met stalen vakwerk swingarm en Öhlins voor- en achtervering.

De Emflux One wordt in eerste instantie alleen in India (199 exemplaren) uitgebracht voor een prijs van ongeveer 9.350 dollar. Later zullen er nog eens 300 motoren gebouwd worden die voor de Europese, Aziatische, Australische, Afrikaans en de Amerikaanse markt bestemd zijn.

2019
Of de motor inderdaad de beloofde specificaties haalt, zullen we pas in 2019 weten, want dan is de fiets voor het eerst op straat te zien.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.