Nieuws

Elektrische scooter uit Bologna

Een klassiek design met moderne techniek, een combinatie die zelf inmiddels al klassiek te noemen is. Ook de elektrische Wayel W3 bewandelt dit inmiddels bekende pad . Dankzij een 4 kW sterke, in de achterwielnaaf geplaatste Bosch-motor zou de W3 goed zijn voor een topsnelheid van 75 km/uur en een actieradius van 100 kilometer.

Het klassieke gedeelte van de W3 zit hem natuurlijk duidelijk in het uiterlijk, technisch is de uit Bologna afkomstige elektroscooter immers allesbehalve dat. De Italiaan scooter is bijvoorbeeld uitgerust met een LCD-dashboard, led-koplamp, geïntegreerde USB-aansluiting en een alarmsysteem. Standaard is de W3 voorzien van onder meer een kunstlederen zadel en helmvak onder het zadel, maar desgewenst kun je de basisuitrusting ook uitbreiden met verschillende accessoires, waaronder een groot windscherm.

Momenteel is Wayel vooral actief op de eigen thuismarkt en of de W3 ook naar Nederland komt, is nog maar de vraag. Mocht dat het geval zijn, dan is de aanschaf eigenlijk enkel interessant wanneer ook de Italiaanse subsidieregelingen hier van kracht worden. In combinatie met een een speciale sloopbonus, waarbij een ‘vuile’ motorfiets met verbrandingsmotor plaats maakt voor een schone elektrische tweewieler, kost de W3 in Italië  €3.193,-.  Ruil je niets in dan komt de e-scooter dankzij andere subsidies uit op € 3.582,-. Zonder subsidies en en sloopbonus kost de elektrische tweewieler echter  €4.750,-, en da’s rijkelijk veel. Meer info: www.wayel.it

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...
Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws