Nieuws

Elbow down met 168,65 km/uur

Het Guinness Book of Records heeft er een nieuw record bij. Fabian Dresler reed op zijn Honda Fireblade SP 168,65 km/uur terwijl hij zijn ellenboog dertig meter strak op het asfalt duwde.

Het vorige record stond op naam van Josh Herrin op een Yamaha R6. De Amerikaan zag zijn record met zes km/uur verpulverd worden. “Hoe zit het dan bijvoorbeeld met een Marc Marquez”, horen we je denken. Het is inderdaad goed mogelijk dat de multikampioen zijn ellenboog ooit met nog hogere snelheden aan de grond drukte, maar het record staat alleen open voor standaard wegmotoren. Al stond de Fireblade bij de recordpoging wel op slicks.

Dresler slaagde in zijn derde poging om het record scherper te zetten. De Duitser had zijn bocht met zorg uitgezocht. Uiteindelijk vond hij op de Slovakiaring in Slowakije de juiste omstandigheden. Bocht twee heeft een snelle entree, is lang genoeg om niet te hoeven remmen voor de volgende bocht en heeft de juiste hellingshoek om een ellenboog aan de grond te drukken. Het record is nog niet officieel bevestigd, maar de Duitsers hebben alles uiterst gründlich gedaan en gemeten en dus moet dat wel goed komen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.