Nieuws

Eindelijk succes

Frans Verhoeven heeft donderdag de 12e etappe van de Dakar Rally gewonnen. De Nederlandse motorcoureur was op zijn Yamaha de snelste op de klassementsproef over 319 kilometer tussen Fiambalá en Copiapó.

Verhoeven finishte na 3 uur, 49 minuten en 15 seconden. Daarmee hield hij de Portugees Ruben Faria (KTM) 1.38 minuten achter zich, de Spanjaard Joan Barreda Bort (Husqvarna) werd derde op ruim 3 minuten.

Verhoeven was vooralsnog weinig gelukkig in de Dakar Rally. Hij kon zich tot donderdag niet mengen in de strijd om de dagzege. Verhoeven droeg zijn dagsucces op aan Jean-Claude Olivier, vroeger de grote baas van Yamaha, die eerder deze week overleed bij een ongeluk en donderdag werd begraven.

,,Ik ben heel erg blij, zeker met de potentie van de Yamaha. Ik heb heel de dag gekoerst, maar hij geeft geen krimp”, zo loofde Verhoeven zijn fabrieksmotor. ,,Ik heb in deze etappe geen enkele narigheid gehad.”

De Fransman Cyril Després behield de leiding in het algemeen klassement, maar zag zijn voorsprong op Faria teruglopen tot 5.39. De Chileen Francisco ‘Chaleco’ Lopez staat derde op 13.40. Verhoeven neemt de achtste plaats in, op ruim een uur van de Franse titelverdediger.

Bron: ANP./  foto Yamaha

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws