Nieuws

Eicma 2023 – Honda CB500 Hornet en NX500

Twee nieuwe namen weliswaar, maar achter beide gaat geen volledig nieuw model, maar een ‘oude’ bekende schuil. De CB500 Hornet is een geüpdatet versie van de CB500F, de NX500 van de CB500X, die beide in 2013 voor het eerst werden geïntroduceerd.

Door de nieuwe modelpolitiek vinden beide nu onderdak in een nieuwe, modelspecifieke familie: die van de Hornet en Adventures. Achter de nieuwe namen gaat overigens wel degelijk ook een modelupdate schuil, zij het een overzichtelijke. Zo kreeg het duo een lichte optische make-over, wat zich onder meer vertaald in net wat modernere lijnen, waarbij de typebenamingen Hornet en NX een prominente plaats in het design kregen. Beide zijn ook uitgerust met zowel een nieuwe koplamp als achterlicht, van het led-type uiteraard.
Verder beschikt het duo nu over een nieuwe 5” TFT-scherm (met bluetooth-connectivity), waarvan de bediening geschiedt middels een nieuwe en verlichte knop links op het stuur.

De 471cc paralleltwin met 180°-krukas is nog altijd goed voor de maximale 48 A2-pk’s, wel werd de afstelling van de injectie geoptimaliseerd. Én krijgt het duo nu de beschikking over een uitschakelbare tractiecontrole.
Wat betreft rijwielgedeelte bleef het bij wat fijnslijperij aan de afstelling van de veerelementen, al kreeg de NX wel nieuwe wielen, die anderhalve kilo van het onafgeveerde gewicht snoepen.

Zowel de nieuwe Hornet als NX500 worden beschiokbaar in de volgende drie kleuren: zwart, rood en wit.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...

Overig nieuws