Nieuws

Effe een pasje pakken Italië, op de 4e plaats PASSO DI GARDENA

Italië; La bella vita, zon overgoten, geweldig landschap, fantastisch eten en een warme gastvrije en gepassioneerde bevolking. Maar wij komen voor de wegen! We hebben een top 5 van Italiaanse bergwegen voor je geselecteerd.

 Op de 4e plaats PASSO DI GARDENA

Lengte: 37 kilometer en geen tuinslang te zien * Hoogte: 2.121 meter * Geopend van: afhankelijk van de sneeuw van april tot november * Maximaal stijgingspercentage: 17,5 % (bij Wolkenstein/ Selva di Gardena) * Bijzonderheden: Vaak nogal druk, de overweldigende aanwezigheid van de Dolomieten

Unterwegs_Alpenpass_Italien_120.jpg.1834125

De Passo di Gardena (Grödnerjoch) hoort tot het spectaculaire ‘Sella kwartet’ en ligt tussen Val Gardena en Corvara. Het traject en de pashoogte zijn goed voor de mooiste vergezichten op de Sassolungo (Langkofel), Mt. Sella (Sellastock) en de Grande Cir (Cirspitze). Het bochtige traject geeft het ultieme stuurmansplezier. Vanaf Selva di Gardena (Wolkenstein) ligt er mooi vers- en stroef asfalt. Lager, richting Corvara, is de weg beschadigd door opvriezing. Wegreparaties kunnen daar glad zijn en de krappere bochten liggen er stuurtechnisch niet lekker bij. Minpunt: in de weekends zijn er veel langzaam rijdende auto’s met caravans, senioren met campers en toeristenbussen. Onze tip: rijdt de Sella Ronde (waarvan de Campolongo de minst leuke pas is) vroeg of laat op de dag. ’s Avonds heb je kans om het ‘Alpenglühen’ (zonsondergangfenomeen) te zien.

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.