Nieuws

Effe een pasje pakken Italië, op de 4e plaats PASSO DI GARDENA

Italië; La bella vita, zon overgoten, geweldig landschap, fantastisch eten en een warme gastvrije en gepassioneerde bevolking. Maar wij komen voor de wegen! We hebben een top 5 van Italiaanse bergwegen voor je geselecteerd.

 Op de 4e plaats PASSO DI GARDENA

Lengte: 37 kilometer en geen tuinslang te zien * Hoogte: 2.121 meter * Geopend van: afhankelijk van de sneeuw van april tot november * Maximaal stijgingspercentage: 17,5 % (bij Wolkenstein/ Selva di Gardena) * Bijzonderheden: Vaak nogal druk, de overweldigende aanwezigheid van de Dolomieten

Unterwegs_Alpenpass_Italien_120.jpg.1834125

De Passo di Gardena (Grödnerjoch) hoort tot het spectaculaire ‘Sella kwartet’ en ligt tussen Val Gardena en Corvara. Het traject en de pashoogte zijn goed voor de mooiste vergezichten op de Sassolungo (Langkofel), Mt. Sella (Sellastock) en de Grande Cir (Cirspitze). Het bochtige traject geeft het ultieme stuurmansplezier. Vanaf Selva di Gardena (Wolkenstein) ligt er mooi vers- en stroef asfalt. Lager, richting Corvara, is de weg beschadigd door opvriezing. Wegreparaties kunnen daar glad zijn en de krappere bochten liggen er stuurtechnisch niet lekker bij. Minpunt: in de weekends zijn er veel langzaam rijdende auto’s met caravans, senioren met campers en toeristenbussen. Onze tip: rijdt de Sella Ronde (waarvan de Campolongo de minst leuke pas is) vroeg of laat op de dag. ’s Avonds heb je kans om het ‘Alpenglühen’ (zonsondergangfenomeen) te zien.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws