Nieuws

EFFE EEN PASJE PAKKEN ITALIË, OP DE 2E PLAATS de PASO SELLA

Italië; La bella vita, zon overgoten, geweldig landschap, fantastisch eten en een warme gastvrije en gepassioneerde bevolking. Maar wij komen voor de wegen! We hebben een top 5 van Italiaanse bergwegen voor je geselecteerd.

Op de 2e plaats de PASO SELLA 

Lengte: 36 kilometer * Hoogte: 2.240 meter * Geopend van: april tot november * Maximaal stijgingspercentage: 11% * Bijzonderheden: een mooie mix van snelle en langzame bochten, in het weekend erg veel motorrijders, fietsers en wandelaars. Prachtig Dolomieten berglandschappen.

TraumstreckenEuropas_Sella-Runde.jpg.1658840

Naast de Paso Sella (Sella Joch) horen ook de Passo di Gardena (Grödnerjoch), de Passo Pordoi (Pordoijoch) en de Passo Campagnolo bij het beroemde passenkwartet van de Sella Ronde, een rondje om het Sella massief. De feitelijke klim naar de Paso Sella begint al in het op 1.465 meter hoogte gelegen Canazei. Na vijf kilometer kom je dan op de weg die van de Pordoi af komt en die buigt dan nog een keer af. Vervolgens slinger je over een onafzienbare reeks klimmende haarspeldbochten langs de enorme rotsflank omhoog. Op de rotsachtige pashoogte heb je een spectaculair panorama-uitzicht . De lokale paden nodigen uit voor een wandeling. Het restaurant biedt rust. De afdaling in het Gardena dal is minder bochtig, het asfalt heeft minder grip even oppassen dus, de bochten zijn er ook wat hoekiger. Bijzonder: Bij Hotel Miramonti komen de wegen van de Sella en de Passo di Gardena samen.

Unterwegs_Alpenpass_Italien_080.jpg.1696593

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.