Nieuws

Een show in ’t Zandt

Zandt met ‘dt?’. Waarom ook niet. in de auto hebben we immers ook ‘verbandt’ met ‘dt’? Kijk maar. Het staat echt op het doosje met het rode kruis er op verbandt rommel…

Op zaterdag 31 januari 2015 organiseert de Stichting ZZ Races weer een raceshow met historische racemotoren. Deze show is evenals vorige keren bedoeld als “opwarmertje” voor de ZZ Races.

De ZZ races worden op zaterdag 20 juni 2015 op het langste stratencircuit van Nederland tussen ’t Zandt en Zeerijp verreden .

Dit circuit is ook wel bekend als het “Eiland Man in het klein”. ’t Zandt en Zeerijp liggen op het “Hoogeland” in Noord-Groningen. De races vinden plaats onder auspiciën van de HMV. De Stichting ZZ Races zet daarnaast een “Italiaanse klasse” op de baan.

Op de show zullen zo’n 15 racemotoren staan uit alle klassen die aan de ZZ Races meedoen. Naast de motoren worden foto’s en video’s getoond uit de voorgaande edities. Hierbij zijn een groot aantal foto’s van de races uit 1946 en 1947 te zien, die nog niet eerder te zien waren. Ook zal de 50cc Groene Tulp van Aalt Toersen te zien zijn. Met deze machine zal hij op de zoutvlaktes van Bonneville in 2015 proberen het wereld snelheidsrecord te verbreken. Het is meer dan de moeite waard deze uitzonderlijke machine te komen bekijken.

De show wordt gehouden in het dorpshuis van ’t Zandt aan de Hoofdstraat 111.
Openingstijden: 14.00 uur tot 22.00 uur. Toegang gratis.
Website: www.zzraces.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws